top of page
shamatha-meditation-boeddhistische-stilte-meditatie-mediteren.jpg
Boeddhistisch Centrum Meditatie Dharmasun Logo

Dharmahuis Amsterdam

Tibetaans Boeddhistisch Meditatie Centrum in Nederland

Stilte Meditatie - Shamatha Meditation

Meditatie kan je helpen om tot rust te komen, meer inzicht te krijgen in je stemming en gevoelens, en daar op een positieve manier mee om te gaan. Als je mediteert brengt dat kalmte voor je geest, maar ook energie en wijsheid.

 

Er zijn veel verschillende soorten meditatie. Een goede manier om je drukke hoofd wat tot rust te brengen is stilte meditatie, ook wel Shamatha genoemd.

Laat je gegevens hier achter en laat ons weten of je graag wat meer informatie ontvangt om te bepalen of shamatha iets voor jou is, of dat je je wilt opgeven:

Handgeschreven tekst ervaar de kracht van stilte meditatie
Boeddha beeldje op meditatie altaar in boeddistische centrum Amsterdam

Wat betekent Shamatha Meditatie?

Shamatha betekent ‘in rust verblijven’ (to abide in tranquility).

Dharmahuis Amsterdam biedt een heel makkelijk te leren vorm van Shamatha meditatie aan die naast het Tibetaans boeddhisme, tevens in vele andere stromingen wordt gebruikt. Het is een mindfulness meditatie die los staat van enige religieuze symboliek.

Je leert hoe je door middel van concentratie op je ademhaling je bewegelijke geest kalmeert, waardoor je met meer innerlijke rust en daardoor vriendelijker door het leven kunt gaan.

Shamatha meditatie, of stilte meditatie, is geschikt voor zowel startende als gevorderde meditatie- en boeddhistische beoefenaars.

Praktische gegevens Shamatha - Stilte Meditatie

Elke donderdag

Begintijd: 19:00 uur
Eindtijd: 20:00 uur
Locatie: Geldersekade 47 in Amsterdam

Nieuwsgierig geworden?

Laat je gegevens hier achter en laat het ons weten als je meer informatie wilt. We bellen of e-mailen je dan. Laat het ons ook weten als je je wilt opgeven voor deze activiteit. Je hoeft ons dit alleen de eerste keer te laten weten. We sturen je dan alle praktische details toe.

Molens reflecterend in meer, symbool voor de rust en kalmte van stilte meditatie
Rustgevend meer met bomen en riet, representatie van de sereniteit van shamatha meditatie
bottom of page