top of page
amsterdamse grachtenpanden dharmahuis boeddhisme nederland
Dharmasun Logo Chokyi Nyima Rinpoche

Dharmahuis Amsterdam

Tibetaans Boeddhistisch Meditatie Centrum in Nederland

Welkom bij Dharmahuis Amsterdam - Nederland

In Nederland is Dharmahuis Amsterdam jouw toegangspoort naar het Tibetaans boeddhistisch gedachtegoed. Ons streven is om een zo diverse en inclusief mogelijke gemeenschap te zijn, waar onze verschillende achtergronden ons wederzijds begrip en gevoel van saamhorigheid versterken en verrijken.

Dharmahuis Amsterdam heeft een kleine, knusse ruimte in hartje Amsterdam. Onze (fysieke en online) deur staat zowel open voor beginners in meditatie en het boeddhisme, als voor ervaren Dzogchen en Vajrayana beoefenaars.

Wij zijn een centrum waar Westerse studenten graag de ambities van onze boeddhistische leraar Chökyi Nyima Rinpoche realiseren door samen persoonlijk of online te mediteren, reflecteren en te studeren.

Onze lijn van overdracht is de Chökling Tersar Lineage, onderdeel van de Tibetaans boeddhistische Nyingma en Kagyu traditie. Dat is de lijn van overdracht die start bij de beroemde terma meester Chokgyur Dechen Lingpa en doorloopt tot Chökyi Nyima Rinpoche.

Chokyi Nyima Rinpoche Tibetaans boeddhistische meditatie leraar

Chökyi Nyima Rinpoche

“Echte beoefening betekent bewust zijn van moment tot moment. Het doel is om kalmer, vriendelijker, inschikkelijker, meer op je gemak, en intelligenter te worden.”

Tibetaans-boeddhistisch-meditatie-centrum-tempel-amsterdam-nederland.jpg

Zien we je binnenkort?

Beleef wat een authentiek Tibetaans boeddhistisch pad voor jou kan doen: Je bent van harte welkom bij Dharmahuis Amsterdam.

Dharmahuis Amsterdam is onderdeel van een grote internationale community

Ontdek de boeddhistische activiteiten van onze wereldwijde gemeenschap

De activiteiten van Chökyi Nyima Rinpoche zijn enorm en wereldwijd: bezoek zijn website Shedrub voor een overzicht van de verschillende internationale centra en Gomdes (vrij vertaald zijn dat plekken waar gelijkgestemden samenkomen om te mediteren). Wereldwijd zijn er op dit moment negen landcentra, of Gomdes, en vele Dharmahuizen in grote steden.

Het belangrijkste klooster in onze traditie is het Ka Nying Shedrub Ling Monastery, ofwel The White Monastery in Boudhanath, Nepal, waar onze leraren, de monniken en studenten wonen. Het klooster ligt op een paar minuten lopen van Bouddha Stupa.

Bij onze traditie is een belangrijke boeddhistische universiteit aangesloten, Rangjung Yeshe University in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het cursusaanbod varieert van boeddhistische filosofie, geschiedenis en culturele studies, en de talen van de Himalaya regio, zoals Tibetaans, Sanskriet en Nepalees.

Ook is er een liefdadigheidsinstelling verbonden aan onze traditie, die Shenpen Nepal heet, en bijvoorbeeld straatkinderen helpt met onderwijs, huizen bouwt voor slachtoffers van de aardbeving en nog veel meer.

Tibetaans boeddhistische stupa pilgrimage

Beleef het Tibetaans boeddhisme in Nederland, samen met ons:

Wil je je kalmer voelen, je compassie vergroten en meer wijsheid ontwikkelen? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze boeddhistische activiteiten.

THE TRUE MEANING OF LIFE

"We are all visitors on this planet. We are here for ninety or one hundred years at the most. During that period, we must try to do something good, something useful, with our lives. If you contribute to other people’s happiness, you will find the true goal, the true meaning of life."

- The Dalai Lama -

De kleine lettertjes en juridische details

Dharmahuis Amsterdam, gelegen aan de Geldersekade vlakbij de Nieuwmarkt, wordt beheerd door Stichting Dharma Huis Amsterdam. Stichting Dharma Huis Amsterdam heeft de ANBI-status.

Naam Instelling: Stichting Dharma Huis Amsterdam (Dharmahouse Amsterdam) - RSIN: 76071324.

Voor meer informatie: Stichting Dharma Huis Amsterdam Beleidsplan en ANBI status.

De Waag op Nieuwmarkt in Amsterdam Nederland
bottom of page